17. tammikuuta 2015

Nyt sitä ruokaa!

Lupailin ensimmäisessä postauksessani, että tulen kirjoittamaan kirjoista, mutta myös ruuanlaitosta. Kaksi teemaa ehkäpä sekavoittavat blogia, mutta omaa linjaa etsivänä etenen kokeilemisen kautta.:)

Olen seurannut innokkaasti Kissoja & Kasvisruokaa -blogia. Kyseisen blogin kirjoittaja on vegaani terveysintoilija, joka syö gluteenitonta ruokaa. En ole itse vegaani, mutta liha ei ole ykkösherkkuani. Vehnäjauhojen ainainen käyttö taas on kyllästyttävää, joten erilaiset vaihtoehdot ovat inspiroivia. Kemikaalicocktail -niminen blogi on kanssa hyvin kiinnostava, joskin minulle hieman uudempi tuttavuus.

Tänään repäisin Tampereen-reissullani, ja ostin kokeiluerän chia-siemeniä. Kyseessä on eräs superfood, josta löytyy googlettamalla runsaasti tietoa. Olenkin ihan pyörällä päästäni, kun luin ristikkäisiä terveyssuosituksia niistä. Turvallisinta on ilmeisesti syödä chiaa 1-2 ruokalusikallista päivässä, mieluiten geelinä. Tällaista seosta tein:

Yksinkertainen chia-geeli

- 2 rkl chian siemeniä
- 1 dl vettä

Sekoita ainekset keskenään ja anna turvota 15 minuuttia.
Sekoita uudelleen odottelun jälkeen ja anna turvota vielä hetki. 
Tämän jälkeen voit nauttia seoksen pelkiltään tai luovasti yhdisteltynä joihinkin muihin aineksiin, esimerkiksi smoothieen.

Käsittääkseni veden tilalle voi laittaa maitoa, kookosmaitoa, mehua tai muuta nestettä.

Alkuperäinen resepti chia-tietouksineen on täällä.

En ole vielä edes maistanut geeliä, saati sitten huomannut mitään upeita terveysvaikutuksia. Postaan, jos huomaan jotain mainitsemisen arvoista!

Eilen jääkaapissa oli selvästi sinne kuulumaton bataatti, joten päätin käyttää erästä terveellistä ja makeaa bataattikakkureseptiä. Olen tehnyt sillä ohjeella jo kerran aikaisemminkin, ja suosittelen kyllä kokeilemaan, jos pitää bataatin mausta! Kakku on helppo tehdä, ja sitä syö hyvällä omallatunnolla. Perheeni muut jäsenet tosin arvostavat enemmän suklaata ja vehnää, mutta kyllä he tähän vielä joskus tottuvat!

Resepti on Kissoja & Kasvisruokaa -blogissa. Maukasta loppuviikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!