10. helmikuuta 2015

Aamun pelastaja - smoothie!

Aamu lähti harvinaisen mukavasti käyntiin; myöhäinen herätys, koska tänään menin kymmeneen kouluun, ja sitten vielä jättikokoinen smoothie. Syön tavallisesti leipää, joten vaihtelu tulee toisinaan tarpeeseen. Olin eilen ostanut valmiiksi ainekset, joten ei kestänyt kauaa, kun juoma jo oli valmis!

Tämä versio on tällä kertaa kokonaan itse kehittelemäni. Smoothiesta tulee tällä ohjeella hyvin paksu. Kannattaa lisätä maitoa tai jogurttia, jos haluaa juomastaan juoksevampaa. Avokadon kypsyyteen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä jos hedelmä on raaka, koostumuksesta tulee helposti paakkuinen. Liian kypsän avokadon taas tunnistaa mustasta väristä. Jos avokado on sopiva, smoothien koostumus on ihanan täyteläinen ja sileä!

Terveellinen avokadosmoothie

Annoksesta riittää yhdelle tai kahdelle.

1 iso tai 2 pientä avokadoa
1 iso banaani
1 purkki viiliä (voit korvata myös n. 2 dl maustamatonta jogurttia)
1 rkl chia-siemeniä
1/2 dl vettä

Tee ensin chia-siemenistä geeliä lisäämällä yhteen ruokalusikalliseen chiaa 1/2 dl vettä. Anna turvota 15 minuuttia. Tämän vaiheen voit tehdä jo illalla, ja laittaa geelin jääkaappiin odottamaan. Jos käytössäsi ei ole chia-siemeniä, voit jättää ne myös kokonaan pois.

Poista avokadoista kivi ja lisää sisukset sekoituskulhoon muiden aineiden kanssa. Sekoita sileäksi sauvaseoittemella tai blenderillä. Ja ei kun juomaan!Laitoin kerrankin kuvan, mutta koska en omista kunnon kameraa, niin laatu on mitä on. Kumpikohan on parempi: laittaa huono kuva vai olla laittamatta kuvaa ollenkaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!