13. helmikuuta 2015

Makeaa ystävänpäivää!

Huomenna koittaa taas kalenterivuoden yksi tervetullein päivä - ystävänpäivä! Mielestäni tämä juhla on loistava tekosyy kuluttaa aikaa keittiössä. Ystävänpäivä ei ole niin kaupallistettu juhla kuin joulu, joten ruokayllätystä ei välttämättä edes odoteta keneltäkään.

Kaikki tämä lukion penkkari- ja vanhojentanssihulina on kuitenkin keventänyt lukujärjestystä sen verran, että kun matikan läksyjä ei tarvinnut yrittää ratkoa, ryhdyin heti selvittämään, mitä reseptiä voisin kokeilla. Klassinen onglema kuitenkin oli se, ettei ruokavarastomme ainakaan pursunnut omiin tarkoituksiini soveltuvia ainesosia. Kananmunaa, sokeria ja suklaata oli, joten näistä muodostui suurimmankin makeanhimon taltuttava idea: suklaamarengit.

Ongin ajatuksen suklaamarengeista Kinuskikissan blogista. En omista hienoa pursotinpussia, ja Kinuskikissan marenginteko-ohje oli muutenkin itselleni hieman outo, joten toteutin saman omaan tyyliini. Aineiden määrät ovat tässä isommat, koska tein marengit sillä ajatuksella, että niistä riittäisi kaikille kavereilleni.

Suklaamarengit

n. 30 kpl

6 valkuaista
3 1/2 dl sokeria
100 g suklaata

Erottele valkuainen ja keltuainen toisistaan. Kaada valkuaiset esimerkiksi monitoimikoneen vatkauskulhoon ja laita ensin hieman pienemmälle teholle. Anna hetken aikaa vaahtoutua, jonka jälkeen voit laittaa koneen isommalle teholle. Laita samalla sokeria vähän kerrallaan valkuaisvaahdon joukkoon, kunnes seos on niin kovaa, että nostaessani vatkauskulhon ylösalaisin se ei hievahdakaan.

Sulata suklaa vesihauteessa. Nostele kahdella lusikalla marenkia keoiksi kahdelle pellille. Tämän jälkeen voit valuttaa suklaasta raitoja marenkien päälle. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Kinuskikissan mukaan pellit voi laittaa uuniin ilman kiertoilmatoimintoa, mutta itse laitoin uunin kiertoilmalle ja laskin lämpötilan 90:een asteeseen.Tarjosin marenkeja kavereilleni siis tänään koulussa. Osa taisi myös päätyä vahingossa omaan suuhun!

2 kommenttia:

  1. oi noi oli niin hyviä ;-D koitin itekki mutta ne vähän epäonnistu :-D ps. tää sun blogi on kiva!

    VastaaPoista
  2. Hih, kiitti!:) Ai no mikäköhän siinä sit meni pieleen? :o Mut joo ei aina voi onnistua, tein itekin just kakun liivatteella joka vähän levis:'D Ja kiitos <3 Sun myös!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!