18. kesäkuuta 2015

Kesäiset kalkkunawrapitNyt kun on kesä alkanut, ehtii tehdä kaikkea mukavaakin välillä! Olin parin kaverin kanssa piknikillä, ja valmistin sinne nämä kalkkunawrapit. Ideaa hain joistain netin resepteistä, mutta en löytänyt täysin ideaalia ohjetta, joten päädyinkin kehittelememään sellaisen itse. Wrap-ohje on sen verran simppeli, että sitä kannattaakin hieman varioida. Jos jääkaapissa on esimerkiksi ylimääräinen purkki kermaviiliä tai mitä tahansa tuorejuustolevitettä, niin sekaan vaan! Kaikenlaiset kasvikset keventävät wrappia, ja täysin lihaton versiokaan ei ole mahdoton ajatus! 

Tähän päädyin kuitenkin käyttämään kalkkunaa, koska sitä syö hieman tavallista kinkkua harvemmin. Kalkkuna sopii mielestäni hyvin myös brie-juustoon, joka on tässä ohjeessa avainasemassa. Käytin leipänä tavallisia tortillalevyjä, mutta esimerkiksi myös sellaiset Lapin rieska -tyyliset leivät toimivat varmasti. Ei kun rullailemaan!Kalkkunawrapit

10 wrap-rullaa

5 tortillalevyä
10 siivua kalkkunaa  
n. 1/4 pkt yrttituorejuustolevitettä
½ pkt brie-juustoa
½ ruukkua lehtisalaattia
1 keltainen paprika
½ kurkkua

10 coctailtikkua

Pese kasvikset. Revi salaatti pienempiin osiin. Leikkaa paprikasta ohuita suiroja ja kurkusta juustohöylää apuna käyttäen ohuita paloja. Paloittele brie-juusto sopivan pieniin palasiin.

Levitä tortillalevylle yrttituorejuustolevitettä. Laita kaksi kalkkunasiivua vierekkäin levylle ja heittele päälle salaattia. Kannataa jättää yläreunan täytteet vähän vähemmälle, niin rullaaminen on helpompaa. Asettele salaatin päälle muutama brie-juusto ja heittele joukkoon paprikaa ja kurkkua. Ota tortillalevyn reunasta kiinni ja rullaa napakasti wrapiksi. Leikkaa rulla kahtia ja työnnä sen läpi coctailtikku wrapin purkautumisen estämiseksi. Toista muidenkin levyjen kohdalla.

Säilytä wrappeja jääkaapissa kelmulla suojattuina tai nauti heti!Kaverillani oli uusi hyvä objekti, jota hän testaili näihin wrappeihin. Eroaa vähän mun normaalista kännykkäkameralaadusta;D

2 kommenttia:

  1. Oi heti raikastu blogin ulkoasu kun sait vähän kuvia tänne! ;)

    VastaaPoista
  2. No joo, kyllä ne kuvat vaikuttaa tosi paljon ulkoasuun:) Järkkärikuvat on niin luksusta mulle:D Ja kiitos!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!