31. tammikuuta 2015

Koeviikon aikana saa lukea lehtiä

Otsikko on periaatteeni - koulukirjojen lisäksi lehdenlukua kohtuudella koeviikon aikana. Maanantaina on viimeinen koe, joten kirja-aiheisia postauksia saattaa tulla tässä lähiaikoina. Tällä viikolla postista tuli elämäni ensimmäinen Image-lehti. Innostuin tilaamaan sen kokeilumielessä, sillä massateinilehti Demi on alkanut hiljalleen menettämään hohtoaan omissa silmissäni. Demin lukaisee niin nopeasti läpi; uusimmat vaatevillitykset eivät hirveästi innosta, koko maan lehdessä pyörii samat julkkikset numerosta toiseen ja luomukosmetiikan käyttäjänä meikkiesittelyt useimmiten turhauttavat. Demin sanoma siitä, että jokainen tyttö on vahva ja ihana on tietysti loistava, mutta nyt kaipasin jotain uutta.

Image vastasi odotuksiini. Kyseisessä helmikuun numerossa (2015) otetaan esille myös rankkoja aiheita, joista yleensä vaietaan. Kouluampuminen on suomalaisille käsitteenä valitettavan tuttu, ja psykedeelisten huumeiden, kuten LSD:n, hyödyntäminen hoitokäytössä kavahduttaa jo pelkkänä ajatuksena. Mielestäni vaikeista asioista ei pidä kuitenkaan aina vaieta. Imagessa asioita käsitellään puolueettomasti, kylmän loogisesti ja useasta näkökulmasta, mikä jättää lukijalle tilaa muodostaa  asiasta kuin asiasta oman mielipiteensä. Sain nämä artikkelit lukemalla laajennettua ajattelumaailmaani taas hieman lisää; jos kuvittelee, että johonkin kysymykseen on olemassa yksi ainoa vastaus, on luultavasti väärässä.

Lehdestä löytyi tietenkin myös kevyempiä asioita. Artikkeli Mari Perankoskesta oli viihdyttävä, ja sain kuulla uudesta Vege!-keittokirjasta, jonka ehkä voisin tilata. Joissakin pienemmissä jutuissa lehden kirjoitustyyli on hieman sarkastinen, mikä ei haittaa yhtään. Imagen kohderyhmä on tietääkseni nuoret aikuiset, joten kuulun nuorempaan lukijakuntaan. Kielenkäyttö on monipuolisempaa kuin esimerkiksi Demissä. Artikkelit ovat syväluotaavampia.

Voi olla, että lopetan jossain vaiheessa Demi-tilaukseni ja siirryn kokonaan Imageen. Kehotan lämpimästi kokeilemaan tätä lehteä, jos Demi-kyllästys on iskenyt!

Imagen nettisivut ovat täällä. Sivustolta ei kuitenkaan saa kovin kattavaa kuvaa lehdestä, sillä lähes ainuttakaan image.fi:n artikkelia ei ole julkaistu lehdessä. Nettiversiossa on myös englannin- sekä ruotsinkielistä artikkeleita, mikä on hieman hämmentävää.

PS. Tein tänäänkin Kissoja & Kasvisruokaa -blogin bataattikakkua. Minulla taitaa olla uusi ruokasuosikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!