5. helmikuuta 2015

Kookosmaito + cashew = nam

Yritin tehdä maanantaina kookosmoussea, mutta seos jäi typeräksi litkuksi, niin kuin yleensä minulle käy. En kuitenkaan viitsinyt heittää valtavaa määrää hyviä raaka-aineita viemäristä alas, vaan hyödynsin ne muihin kokeiluihin. Eilisen hiihtoreissun jälkeen oli mukavaa blendata iso smoothie. Vaikka se sisältää hieman tavallisesta poikkeavia raaka-aineita, hyvin tuntui kelpaavan myös kahdelle veljelleni.

Tässä on Kissoja & Kasvisruokaa -blogin mousseresepti, jota rohkeimmat ja taidokkaammat kuin minä voivat kokeilla.;D Muokkasin sitä kuitenkin jonkin verran, sillä smoothieen riittää hyydyttämätön versio! Mielestäni tämä on mukavaa vaihtelua tavallisille maitopohjaisille juomille. Kookosmaito ja cashew tuovat oman kivan makulisänsä, ja mustikka sekä banaani sopivat niihin hyvin.

Talvipäivän mustikkasmoothie

Annoksesta riittää kahdelle tai kolmelle.

2 dl cashewpähkinöitä
1 dl vettä

1 tölkki kookosmaitoa (400 ml)
3 dl mustikoita
1 banaani
Hieman kookossokeria
Ripaus kanelia


Liota cashewpähkinöitä 20 minuuttia runsaassa vedessä. Kaada pähkinät liotuksen jälkeen blenderiin tai käytä sauvasekoitinta, jossa on leikkuuterä. Itselläni on juurikin tällainen sauvaseoitin, ja hyvin on toiminut. Blendaa pähkinöitä, ja kaada välillä vettä sekaan. Tavoitteena on saada pähkinöistä kermamaista seosta. 

Kun cashew-kerma on valmista, lisää loput smoothien raaka-aineet ja sekoita, kunnes koostumus on sileä. Smoothiesta saa paksumpaa lisäämällä banaania ja ohuempaa laittamalla sitä vähemmän. Nauti!


Chia-siemen-kokeilustani vielä: ei ole tullut mitään oireita tai haitallisia vaikutuksia. En ole tosin huomannut mitään erityisen hyvääkään radikaalisti tapahtuvan. Siemenet maistuvat veteen sekoitettuna geelinä hyvältä, jos esimerkiksi viipaloi banaania päälle. Olen myös kokeillut kookosmaito-chia-geeliä. Kun tämä moussekokeiluni epäonnistui, tein chia-geelin mousseen! Luovuutta saa siis käyttää loputtomasti. Olen kuitenkin pysytellyt pienessä päiväannoksessa (yksi tai puolitoista ruokalusikallista), sillä siemenistä ei ole hirveästi tieteellistä näyttöä.

Hyvää runeberginpäivää muuten kaikille! Onhan tortut jo syöty?;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!