7. maaliskuuta 2015

Perjantai-illan liivatekokeilu

Minulla on ollut hieman ongelmia viime aikoina liivatteen käytössä, vaikka se onkin yksi leipomisen perusasia. Eilen selvisi syy: olin käyttänyt liivatejauhetta jollain itseni parhaaksi luulemalla tavalla, mutta totuus "loistotavastani" selvisi, kun vaivauduin lukemaan liivatejauheen käyttöohjeet... Eilen minua alkoi ärsyttää tämä liivateasia sen verran, että kokeilin osaamistani ja tein liivatteella hyytyvän kakun. Näin sattumalta kaupassa käydessäni tarjouksen passionhedelmistä, joten tein kakun niistä. Laitoin liivatejauhoa runsaalla kädellä, jotta kakku varmasti hyytyisi.

Nyt, kun käytin oikeaa tekniikkaa ja isoa liivatemäärää, kakku hyytyi vähän liiankin hyvin. Se on kyllä ihan syötävää, mutta rakenne ei ole niin kuohkea, kuin sen pitäisi olla. Niinpä laitoinkin tämän blogin reseptiin pienemmän määrän, eli kuusi liivatelehteä. Resepti on itse keksimäni, ja kakku on helppotekoinen ja nopea (jos ei hyydyttämisaikaa lasketa). Passionhedelmien kirpeyttä tasapainoittaa pohjaan laitettavien taateleiden makeus. Taatelit ja passionhedelmä ovat kieltämättä aika outo yhdistelmä, mutta toimii! Jos epäilyttää, pohjan voi tehdä vaikkapa sekoittamalla mango-pilttiä ja keksimurskaa.


Passionhedelmäkakku

Pohja:

n. 10 kuivattua taatelia
1 dl pekaanipähkinöitä
½ dl cashewpähkinöitä
 voiteluun rasvaa

Täyte:

2 dl kuohukermaa
1 purkki mangorahkaa (200g, käytin Arlan)
3 tl liivatejauhoa/ 6 liivatelehteä
3 passionhedelmää

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita esim. sauvasekoittimen leikkuuterää hyödyntäen pohjan ainekset tasaiseksi massaksi, ja painele vuoan pohjalle. Voitele vuoan raunat rasvalla, ja laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet/ liivatejauhe likoamaan kylmään veteen (liivatejauhoa käytettäessä kolmeen ruokalusikalliseen vettä) . Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mangorahka joukkoon. Leikkaa passionhedelmät kahtia, ja lusikoi keltainen hedelmäliha seokseen. 

Jos käytät liivatejauhetta, sulata seos kattilassa ja sekoita juoksevaksi nesteeksi. Liivatelehtiä käytettäessä puristele lehdistä kylmä vesi ja liota kiehuvan kuumaan veteen. Kääntele liivate kerma-rahka-seokseen huolella, ja kaada täyte irtopohjavuokaan.

Anna hyytyä noin neljä tuntia jääkaapissa.Hassua, miten tylsiltä passionhedelmät näyttävät ulkoa päin, koska sisus on niin kaunis!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!