6. maaliskuuta 2015

Raakakakku appelsiinista & cashewpähkinöistä

Menin taas pitkästä aikaa karkkilakkoon (eli siis saan kuitenkin syödä pullaa, jäätelöä, sipsiä jne:D). En ole mikään superlaihdutusihminen, mutta karkit eivät vain sovi minun elimistölleni. Minusta tuntuu, että kun hiihtolomalla söin makeisia, minulle tuli jo yksin siitä nuha! Päivittäisen herkuttelen voi kuitenkin korvata terveellisemmillä vaihtoehdoilla, kuten vaikkapa tällä raakakakulla. Sipsit ynnä muut yritän sitten jättää paremmalla omallatunnolla vaikkapa leffailtaan.

Bongasin Syötävän hyvä -blogista veriappelsiini-raakakakku purkissa-reseptin, mutta lähikaupassamme ei ollut veriappelsiineja. Ostin tilalle tavallisia appelsiineja ja muuntelin reseptiä jälleen kerran omiin tarkoituksiini soveltuvammaksi. Appelsiini ei maistu kakussa kovin voimakkaasti, mutta koostumus on ihanan moussemainen. Tein kakun halkaisijaltaan pienempään (18 cm) irtopohjavuokaan. Kakusta tuli silti matala, joten jos haluaa paksumman, täytteen määrän voi vaikka kaksinkertaistaa.

Appelsiini-cashewpähkinä-raakakakku

Pohja:
n. 1½ dl pekaani- tai saksanpähkinöitä
n. 1½ kuivattuja taateleita

Täyte:
2 ison appelsiinin mehut
3 dl cashewpähkinöitä
n. ½ dl sulaa kookosöljyä
½-1 dl chia-geeliä
½ dl tummaa siirappia
1-2 rkl psylliumia
1 tl vaniljajauhetta

Liota cashewpähkinöitä n. tuntia. Chia-geeli taas valmistuu turvottamalla 1 rkl chia-siemeniä puoleen desiin vettä.

Tee ensin pohja blendaamalla pekaani- tai saksanpähkinät sekä taatelit rouheaksi seokseksi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, ja laita pakastimeen siksi aikaa, kun teet täytteen.

Mittaa ainekset jälleen tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi. Koostumuksen tulisi olla lusikoitavaa eikä ihan litkua, joten lisää psylliumia tarvittaessa. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Jos haluat syödä kakkua mahdollisimman pian, laita se tunniksi pakastimeen. Kakku kuitenkin kannattaa laittaa jääkaappiin, jos suunnittelet syöväsi sitä vasta seuraavana päivänä. Suosittelisin myös säilyttämään sitä jääkaapissa.

Nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!